Skip to main content
Roi Myrrhe

Ik ben in de eerste plaats een tekenaar. Ik hou van lijnen. Ik hou van zwart op witte, witte op zwarte vlakken. Ik hou van architectuur, geometrie, mechanica van het denken. Bij alles hou ik van het skelet.
Ik hou ervan om vanuit een eenvoudig element te bouwen, een module te vermenigvuldigen om een landschap of een wezen te maken, zoals bakstenen een huis bouwen. Elk bot dat ik articuleer met een ander zijn als stenen die door het cement van verhalen aan elkaar zijn verzegeld.
Ik ben een tekenaar. Ik hou van afdrukken, ik hou van sporen. Dat is wat me op het podium bracht. Het Human Brush-mechanisme: een camera filmt me van bovenaf, het publiek heeft zijn rug naar me toe, een scherm toont de herinnering aan mijn bewegingen, de sporen van mijn traject. De muziek laat me van binnenuit leven, de stilte verlengt het. Mijn lichaam en mijn hoofd zijn volledig betrokken. Wat blijft er van deze show over als ik er niet ben om het te belichamen? Van deze voorstelling die als een UFO op het podium komt, blijven alleen de camera, het scherm en het publiek over. Wat blijft er van een werk over als de auteur wordt verwijderd? Het enige wat hier overblijft zijn de podia en een apparaat dat we zo goed kennen dat we het niet meer kunnen zien: de spiegel. Het eigen beeld. Het gefilmde beeld, de foto, de live-uitzending. Het beeld van onszelf als tussenpersoon tussen ons en anderen, tussen ons en onszelf.

Jean-François Roversi en Laura Ughetto stellen een reeks workshops voor rond deze vraag. Uit de resultaten van de workshops en samen met de deelnemers zal Vincent Glowinski een show/performance maken. Het doel van deze workshops, die zich ergens tussen de podium- en de beeldende -kunsten bevinden, is om te reflecteren op de alomtegenwoordigheid van beelden en de relatie van verslaving die we met hen lijken te hebben. Selfies, stories, permanente zelfverhalen via sociale netwerken getuigen van wat gezien kan worden als een mogelijke narcistische verschuiving die we willen aankaarten.
Collectieve schilderijen zullen het gewicht in ons leven illustreren, soms het gevoel van spot of absurditeit dat het kan opwekken. De deelnemers worden aangezet te filmen en te worden gefilmd, om met hun beeld te spelen, om zich ervan los te maken. De beelden van de camera’s op de set worden live geprojecteerd. Mogelijke visuele effecten zullen worden benut om veelheid of verwarring te creëren, om het tijdsverloop van de actie om te buigen.

Conception: Vincent Glowinski, Jean-François Roversi
Dispositif vidéo: Jean-François Roversi
Collaboratrice à la mise en scène: Laura Ughetto
Musique: Eric Desjeux
Chorégraphie/Dessins: Vincent Glowinski
Création lumières: Laurent Macchi
30 performers -intervenants issus d’Essonne participent à la conception du spectacle.

Production: Entropie Production
Productions associées: Scène nationale de l’Essonne -Agora-Desnos, Théâtre-Sénart -Scène nationale, Theatre de Corbeil-Essonnes -Communauté d’Agglomération Grand Paris Sud.

Contact

General manager
Pierre-Laurent Boudet
pierlo.boudet (at) entropieproduction.be
+32 484 650 830
Administrative manager
Manon Faure en intérim
admin (at) entropieproduction.be
+32 2 642 20 57
Production manager
Rocio Leza
rocio.leza (at) entropieproduction.be
+32 4 77 05 58 81
Communication manager
Marie-Sophie Zayas
infos (at) entropieproduction.be
Webmaster
Abel Poucet

Entropie Production is supported by Ministry of Culture of Fédération Wallonie Bruxelles and Wallonie Bruxelles International