Skip to main content
La tête d’Actéon

Op het hoofd van Aktaion groeit een gewei. De uitsteeksels en vertakkingen op zijn hoofd zijn een verlengstuk van zijn hersenen. Door een vreemd lot kan hij ‘buiten zichzelf’ denken. De hoed past hem als een droom, een herinnering, en wordt gedragen door de noodzaak om de droom ‘naar buiten te laten komen’. Het is het deel van zijn hoofd dat hem niet toebehoort, dat hij erft maar niet erkent. Aktaion is een figuur uit de Griekse mythologie die door jachtgodin Artemis in een hert wordt veranderd nadat hij haar naakt heeft zien baden. Voor deze creatie wordt Aktaion opnieuw de schuldige, de man wiens ogen men had moeten uitsteken maar die men liever zag lijden, verscheurd door zijn eigen honden; hem zien sterven met evenveel genoegen als wat hij zelf ervaarde op het ogenblik van zijn misstap. Op zijn hoofd groeit een gewei, maar nu valt het af.

Vincent Glowinski deed de afgelopen jaren van zich spreken als straatkunstenaar Bonom, zowel op de muren van de steden waar hij werkte als in zijn beeldende kunst- en theaterprojecten. Voor deze creatie werkt Glowinski samen met hedendaags componist Walter Hus en diens computergestuurd Decaporgel, een soort groot orkest van robots. De muzikale creatie is de vrucht van zijn samenwerking met de muzikanten Teun Verbruggen (drums) en Andrew Claes (saxofoon).

© Bea Borgers

Regie & spel Vincent Glowinski
Muziek Walter Hus, Teun Verbruggen, Andrew Claes
Belichting Davy Deschepper
Schilderijen decor Patrick Van Tricht
Sculpturen decor Agnés Debizet
Video softwareprogrammering Jean-François Roversi
Productie Entropie Production
Coproductie Kunstenfestivaldesarts, Le Botanique – Centre Culturel de la Fédération Wallonie-Bruxelles

http://www.vincentglowinski.com/

Drawing © Vincent Glowinski

Contact

General manager
Pierre-Laurent Boudet
pierlo.boudet (at) entropieproduction.be
+32 484 650 830
Administrative manager
Anaïs Bastin
anais.bastin (at) entropieproduction.be
+32 2 642 20 57
Production manager
Camille Bono
camille.bono (at) entropieproduction.be
+33 6 33 23 06 21
Production manager - Projet Quartier Vincent Glowinski
Laura Ughetto
laura.ughetto (at) insas.be
Webmaster
Abel Poucet

Entropie Production is supported by Ministry of Culture of Fédération Wallonie Bruxelles and Wallonie Bruxelles International