Skip to main content
Jument

Het verlangen om de solo JUMENT te maken ontstond na aanleiding van verschillende gebeurtenissen. Allereerst zijn er de archieven van dansgeschiedenis die in mijn kantoor bewaard worden: artikelen en foto’s over het cabaretnummer Le Cheval dat tijdens de Tweede Wereldoorlog in Parijs gecomponeerd werd door Julia Marcus, een Duitse moderne danseres die verbannen was uit het naziregime. Er zijn ook nieuwe kennissen: sinds een paar jaar ga ik werken op boerderijen in Galicië (Spanje) en omdat het een streek is waar paarden in het wild leven, vrij in de bergen, kreeg ik de gelegenheid een aantal van hen te ontmoeten en hun stappen, hun bewegingen en hun vele stemmen vast te leggen. Daarna wilde ik onze relatie tot dit dier bevragen via de geschiedenis, de legenden en de sociaal-politieke rollen van het paard.

Deze solo neemt een gesproken, gedanste en ritmische vorm. Mijn verhaal wordt met weinig middelen verteld, zoals een politieke cabaretact. Ik toon beelden en tik een hoef aan op een Galicisch percussie-instrument dat om mijn nek is geplaatst. Ik probeer te paard-bewegen op de klank van een koor van paarden van verschillende leeftijden. Ik speel met de esthetiek van montage en probeer registers te mengen, dierlijke archeologie met fantasie. De kruising tussen het dansarchief en de mythologie brengt een hybride lichaam voort, op zoek naar zijn eigen beweging.

Choreographer and performer - Marion Sage
Sound creator - Anne Lepère
Production - Entropie Production

Contact

General manager
Pierre-Laurent Boudet
pierlo.boudet (at) entropieproduction.be
+32 484 650 830
Administrative manager
Manon Faure en intérim
admin (at) entropieproduction.be
+32 2 642 20 57
Production manager
Rocio Leza
rocio.leza (at) entropieproduction.be
+32 4 77 05 58 81
Communication manager
Marie-Sophie Zayas
infos (at) entropieproduction.be
Webmaster
Abel Poucet

Entropie Production is supported by Ministry of Culture of Fédération Wallonie Bruxelles and Wallonie Bruxelles International