Skip to main content
#02 WE.LO(U)VE.RADIO • Echos from Sewer

We.Lo(u)ve.Radio is een reeks live radio-performances, die ’s nachts op locatie plaatsvinden, op initiatief van Aurélie Louve en Jeanne Louve in residentie voor het seizoen 2020-2021 bij het Riolenmuseum van de Stad Brussel.

Echo des eaux de WE.LO(U)VE.RADIO au Musée des Égouts de Bruxelles from Entropie Production on Vimeo.

Ontdek op twee voorstellingen en geluidsinstallaties:

L’écho des taques
Deze tweede installatie, samengesteld uit materiaal dat verzameld werd tijdens een oproep tot verhalen, verzamelt tientallen geluids- en geschreven getuigenissen van onze innerlijke wateren, van hun momenten van onrust. Deze herinneringen worden verdreven, vernieuwd of onthuld en vertellen ons aangenamere, zachtere of gewoonweg lichtere verhalen. L’écho des taques is een samenwerking met de kunstenares en geluidsontwerpster Anne Lepère.

sewermuseum · #2 Échos des Égouts - Écho des taques

L’écho des eaux
Voor dit derde en laatste deel nodigt We.Lo(u)ve.Radio Myriam Pruvot uit. Als muzikante en geluidskunstenares zal zij samen met Les Louves een klank- en performance ritueel voorstellen. Dit participatieve concert, dat ondergronds wordt georganiseerd, brengt een kleine groep bezoekers samen die zich laten leiden door de stemmen van de performers en van vrouwen die samen met hen het concert componeren. Deze kleine gemeenschap laat de partituur van de loop van het water weerklinken, dat eerst vastgehouden, vervuild en vervolgens weer vrijgelaten wordt...

sewermuseum · #3 Échos des Égouts - Écho des eaux

Op 02 juli om 12 uur zijn het team van We.Lo(u)ve.Radio, Aude Hendrick, conservator van het Riolenmuseum, en Agnès Jeanjean, professor antropologie en baanbrekend onderzoekster in de wereld van de riolen, te gast in het programma Midi Express van Radio Campus Brussel, gewijd aan de ondergrondse wereld van de Brusselse riolen.

Op 3 juli opent de tentoonstelling "Échos des égouts - Occupation Sonore" die zal lopen tot 03 oktober. We.Lo(u)ve.Radio investeert het Zenne-kanaal en de pijpen van ondergronds Brussel om 3 geluidsinstallaties aan de bezoekers te bieden. Met Échos des égouts gaat het kunstenaarscollectief graven en roeren om nieuwe stemmen te ontmoeten. Stemmen die we niet horen, die we niet in vraag stellen. Door middel van geluidstrillingen die tegen muren en onder gewelven worden uitgezonden, die het oppervlak van vervuild water raken, weerklinken deze stemmen in het museum, die uit de diepte tevoorschijn komen als getuigen van een schaduwwereld.

Op 31 augustus zal in het kader van de Semaine du Son een geluidsvoorstelling worden gehouden.

Production Entropie Production
Production Podcasts :Babelfish

Crédit Photo - Eric Danhier

Contact

General manager
Pierre-Laurent Boudet
pierlo.boudet (at) entropieproduction.be
+32 484 650 830
Administrative manager
Manon Faure en intérim
admin (at) entropieproduction.be
+32 2 642 20 57
Production manager
Rocio Leza
rocio.leza (at) entropieproduction.be
+32 4 77 05 58 81
Communication manager
Marie-Sophie Zayas
infos (at) entropieproduction.be
Webmaster
Abel Poucet

Entropie Production is supported by Ministry of Culture of Fédération Wallonie Bruxelles and Wallonie Bruxelles International